Moodle Cursus Ontwerp Model

Moodle cursussen ontwerpen

Uit ervaring blijkt dat klanten het bij de eerste stappen in Moodle vaak lastig vinden om én Moodle te leren én een goed didactisch ontwerp te maken in Moodle. Deze uitdaging is in 2008 de basis geweest van het Moodle Cursus Ontwerp Model . Dit is een pragmatisch model met gekleurde kaartjes, om projectmatig een didactisch verantwoorde cursus in Moodle te ontwerpen.

Omdat Avetica wil dat er goede Moodle cursussen ontwikkeld worden, heeft zij het model onder de Creative Commons licentie gepubliceerd.

Achterliggende principes achter het model zijn:

  • Denken vanuit didactiek en niet vanuit techniek
  • Projectmatige aanpak: eerst denken (ontwerpen) en dan realiseren in Moodle

Download het zip-bestand met alle bestanden (pdf’s) die nodig zijn voor het Moodle Cursus Ontwerp Model.

MoodleCursusOntwerpModel.zip

U kunt ook een workshop volgen in de Avetica Academie over dit model. In deze workshop leert u hoe het model werkt en gaat u aan de slag om zelf uw eigen cursus te ontwerpen en verder te ontwikkelen. Veel aandacht gaat uit naar:

  • Didactische context
  • Ordeningsprincipes
  • Ordening van content en keuze van Moodle bronnen en activiteiten
  • Formuleren van doelen en toetsvragen
  • Tips voor webschrijven
  • Technische tips

Op verschillende momenten tijdens de workshop wordt kort de theorie van de digitale didactiek behandeld. Ook een handige checklist ontbreekt niet. U ontvangt een map met kenniskaarten om zelf na de workshop andere cursussen te ontwerpen.

Bijzonderheden

Enige kennis van Moodle wordt verwacht in deze workshop. Volg eerst eventueel onze training Moodle Basis. Voor inlichtingen over deze training kunt u contact opnemen. Of vraag naar de mogelijkheden van een in-company training.

Kijk op Moodlefacts wanneer de volgende workshop staat gepland.

 

Creative Commons Licentie
Moodle Cursus Ontwerp Model van Avetica B.V. is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie.


Hoe maakt Avetica e-learning bereikbaar?

Door een pragmatisch ontwerpmodel publiekelijk te delen.