Mambo, gamification platform

Gamification in Moodle met Mambo

Gamification toepassen binnen Moodle? Met de standaard functionaliteit van Moodle kom je niet ver en de set Moodle plugin van Experience Points is beperkt. Wil je echt veel gamification inzetten die verder gaat dan alleen maar het registreren van een aantal punten, dan is het Open Source Gamification Platform Mambo de juiste oplossing.

mambo IO (Gamification platform)

Mambo is het enige echte gamification platform ter wereld. Middels een set webservices kan Mambo communiceren met andere programma’s. Voor een (succesvolle) pilot van de Rabobank Nederland ontwikkelde Avetica in 2015 de koppeling tussen Moodle en Mambo. Hiermee worden leeractiviteiten binnen een Moodle cursus gekoppeld aan gedrag en punten binnen Mambo. Binnen het controlpanel van Mambo definieer je alle spelelementen en in je Moodle cursus koppel je deze aan leeractiviteiten. Deelnemers van je cursus zien hun voortgang middels allerlei widgets getoond binnen Moodle. Alleen de docenten en cursusontwikkelaars moeten ook in Mambo inloggen.

Hosting Mambo

Mambo user interfaceAvetica is de enige aanbieder van de hosting van Mambo in Nederland en België. Wij staan in rechtstreek contact met de ontwikkelaar in Brazilië en denken mee over de verdere ontwikkeling van Mambo en de integratie met Moodle.

De kosten voor de hosting van Mambo zijn € 1.500,- excl. BTW per jaar. Daarnaast bieden wij consultancy aan om gamification binnen Moodle mogelijk te maken. Neem contact op voor meer informatie of een offerte.

Lees meer over op Moodlefacts over gamification binnen Moodle.