Blog

Avetica ontwikkelt Drillster module voor Moodle

12 juli 2012

Actueel

Drillster is een interactief online leer- en testprogramma. Het werkt met een adaptief (zelflerend) algoritme en is gebaseerd op het wetenschappelijke Leitner-systeem. Drillster onthoudt wat de individuele gebruiker al heeft onthouden, wat hij/zij goed of fout heeft beantwoord en wanneer voor het laatst met de stof gewerkt is. Dit bepaalt de volgorde en de frequentie van het leren op individueel niveau.

Om gebruikersbeheer te beperken heeft Drillster B.V. gevraagd aan Avetica om een Moodle module te ontwikkelen zodat een leerling/cursist direct vanuit Moodle een Drill kan opstarten, zonder opnieuw in te loggen. Als de Moodle site en Drillster allebei eenmalig goed zijn geconfigureerd, wordt een Moodle gebruiker direct aangemaakt in Drillster. En dat scheelt beheer!

Wilt u zelf Drillster uitproberen, bekijk dan de democursus op moodle.avetica.nl

 

Tags

 

Comments are closed.