Blog

Van Maerlantlyceum kiest voor Moodle ipv Magister ELO

10 januari 2012

Actueel

Het Van Maerlantlyceum uit Eindhoven heeft overtuigend voor de elektronische leeromgeving Moodle gekozen i.p.v. de ELO van Magister. Wel wordt het veelgebruikte administratiepakket gekoppeld aan Moodle, zodat er geen gebruikersbeheer nodig is in Moodle. Elke leerling of docent die een account heeft in Magister, kan met dezelfde gegevens inloggen in Moodle. Binnen het netwerk van de school zal ook Single Sign On (SSO) geïmplementeerd worden.

Met bovenstaande opzet kiest het Van Maerlantlyceum om het beste van beide programma’s te gebruiken. Moodle is voor het (online) leren en Magister voor het administreren. Dat de school uit Eindhoven visie heeft, blijkt ook uit het feit dat ze een toegewijde docent één dag per week hebben uitgeroosterd om de integratie van ICT in hun onderwijs te begeleiden.

De komende weken wordt de implementatie van Moodle en de koppeling gerealiseerd. Ook worden al de Moodle trainingen ingepland voor de beheerders en de docenten.

Tags

 

Comments are closed.