Blog

Weerstand bij workshop Mahara

20 september 2010

Actueel

Vandaag heb ik een workshop Mahara verzorgd in Medemblik (Atlascollege, locatie De Dijk). Bedoeling was vooral om verkennend bezig te zijn rondom Mahara en het begrip e-portfolio. Ik ben begonnen met onderstaande presentatie en dit leidde al tot een aantal terechte, maar pittige vragen. Met name over de vraag ‘Wat willen jullie in de portfolio’s zien?’ hebben we lang gesproken.

Veel meer dan bij Moodle komt bij het gebruiken van portfolio’s de visie op onderwijs om de hoek kijken. Juist omdat er een andere didactiek en beoordelingsmethodiek nodig is bij het gebruik van portfolio’s. En als je zo dicht bij je onderwijs komt, ontstaat er (terecht) weerstand.

We zijn niet toegekomen aan alle opdrachten, maar het was wel een geslaagde ochtend, mede door de weerstand en de goede open gesprekken die hierop volgden.

Tags

 

Comments are closed.