Blog

Koppeling Moodle met UMRA

10 augustus 2010

Actueel

Wat zou het fijn zijn als alle leerlingen en docenten die in een leerlingadministratiepakket zoals Magister of @VO staan, ook één op één in Moodle zouden staan. Samen met Tools4ever heeft Avetica dit gerealiseerd.

Tools4ever heeft met haar product UMRA een koppeling gerealiseerd met een door Avetica gehoste Moodle site. Iedere keer dat informatie over een leerling of medewerker wijzigt, wordt deze informatie door UMRA gedetecteerd en automatisch geïmporteerd in Moodle via een speciale door Avetica ontwikkelde webservice. Een nieuwe leerling heeft ook gelijk toegang tot Moodle en een leerling die van school vertrekt heeft, nadat deze in het leerlingadministratiepakket is doorgevoerd, ook geen toegang meer tot Moodle.

Het is zelfs mogelijk om de hiërarchie uit het leerlingadministratiepakket door middel van de koppeling over te nemen in Moodle. Naast het gebruikersbeheer worden daardoor ook groepen en vakken automatisch bijgehouden. Deze koppeling voorkomt dubbel werk, zorgt ervoor dat de informatie in Moodle altijd up-to-date is en verkleint de kans op fouten.

Het Stanislas College uit Delft/Pijnacker is de eerste school die Moodle en Magister heeft gekoppeld met behulp van UMRA.

Wilt u meer weten over UMRA, dan kunt u contact opnemen met Tools4ever.

Tags

 

Comments are closed.