Blog

Het e-portfolio Mahara

13 januari 2010

Actueel

Al jaren roepen en lezen we veel over competentiegericht onderwijs, en het heeft me altijd nog een beetje verbaasd, dat het gebruik van e-portfolio, niet gelijk in die trend meeging. Gaat dat nu toch gebeuren? Ik zie namelijk de aandacht voor Mahara als e-portfoliosysteem steeds meer toenemen, zowel in de mailtjes als het aantal berichten op internet.

In deze blog zal ik niet Mahara gaan analyseren, dit heeft bijvoorbeeld Wytze Koopal al prima gedaan in zijn blog ‘Mahara: elegant eportfolio systeem‘. In deze blog wil ik vooral een aantal bronnen opnemen waarop je zelf mag beoordelen of Mahara aansluit bij jouw competentiegerichte onderwijs.

Wil je zelf Mahara uitproberen, dan kan je dit doen op de volgende twee sites:

Het leuke is ook nog dat Mahara en Moodle erg goed aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Zo kan een ingelogde Moodle-gebruiker direct doorklikken naar Mahara en is zijn account gelijk meegenomen. De combinatie Moodle/Mahara wordt daarom vaak Mahoodle genoemd!

Tags

 

Comments are closed.