Blog

Educatief portaal voor BMC

23 juli 2009

Actueel

BMC is gevraagd als één van de opleidingsbureaus voor de zorg om het veranderingsproces van Diagnose Behandel Combinaties (DBC) naar DBC’s Op weg naar Transparantie (DOT) te begeleiden. Door BMC is gekozen voor een methode welke past bij het dynamische karakter van de zorg; leren over het veranderingsproces van DBC naar DOT via e-learning.

Bij de start van dit project heeft BMC direct Avetica betrokken vanwege haar expertise van digitale didactiek en om e-learning in te zetten als marketinginstrument. Op de introductiemodule na, worden alle cursussen betaald aangeboden. Avetica heeft het educatieve portaal www.vandbcnaardot.nl gerealiseerd inclusief de betaalmethode via Moodle Payments en heeft het didactisch ontwerp van de verschillende modulen ontwikkeld.

Het educatieve portaal is bedoeld voor verschillende doelgroepen, zoals medisch specialisten en medewerkers poliklinieken, maar ook zorginkopers en medewerkers van schadeafhandeling. Voor elke doelgroep zijn alleen die modulen beschikbaar die relevant zijn voor de betreffende functie. Uitgangspunten bij het ontwerpen van de modulen waren korte en krachtige leermodulen en interactiviteit.

Tags

 

Comments are closed.